Diogenes quote

DiogenesMan is the most intelligent of the animals – and the most silly. – Diogenes
Advertisements

Entrepreneur

IMG_3203_2.0Entrepreneurs Must Be Willing To Be Misunderstood For Long Periods Of Time. – Jeff Bezos

Гробишта

klovn

Летово,врајќајки се од Битола јас и мојата сопруга поминувавме покрај охридските гробишта.

Мојата сопруга ме замоли да отидеме на гробот од татко и.

Беше пладне и беше многу жешко и светло.

Бидејќи имам сини очи многу сонце ми смета.

Во фиоката од автомобилот барам некакви наочари и ги здогледав портокаловите наочарите од син ми Матеј.

Ги зедов,ги ставив и додека се припремав да излезам од автомобилот и реков на жена ми:

Да не е срамота што ги  ставив портокаловите наочари(се почувствував како кловн со нив) за да одам низ охридските гробишта,сепак си мислам гробишта се не е циркус,а таа се врти кон мене и ми вели:

Да не мислиш дека некој ќе те врати од таму.

Post scriptum: Многу често го анализирам своето однесување па затоа овој настан го поврзувам со зборовите обзир,почит,виц,анегдота,вистина,реалност.

Jacques Fresco quote

Jacque-Fresco-Venus-ProjectWhat is needed is the intelligent management of Earth’s resources. If we really wish to put an end to our ongoing international and social problems, we must eventually declare Earth and all of its resources as the common heritage of all the world’s people. – Jacque Fresco